Såtid for tomater

Elsker egendyrkede tomater om sommeren, de er gode i salater, til grillmat og hele stekte cherry tomater er super godt til biff. Ikke minst plukke meg noe solmodne tomater til sommer frokosten i hagen, luksus. Syntes også det er ekstra flott med variasjon av flere forskjellige farger, størrelser og former.

p91666n

I fjor hadde jeg Chocolate Cherry for første gang, den ble jeg veldig glad i. Søte gode tomater og rik avling.

En annen cherry tomat jeg har hatt i årevis som en en personlig favoritt er Idil . Den bære masse gule cherrytomater med en helt nydelig smak.

p91696n

I år har jeg plukket ut noen jeg har skikkelig  lyst til og prøve ut. Må finne meg et nytt sted og ha tomater så jeg kan ha flere sorter i år.

Disse er på min såliste over årets tomater.

Tomat ‘Marmandino One’ F1 har jeg tenkt og teste ute på et lunt seg flere steder i hagen  for og finne flere steder og dyrke tomater. På høsten lager vi tomatsaus som vi fryser i    posjoner til pizzabunner og til pasta.

 

 


Nyhet av er året er papirpotter, miljøvenlig papirpotter som brukes ved første omplanting. Potten er ekstra dyp, og passer dermed utmerket til tomat, chili, og slyngplanter. Stilles flere potter sammen på f.eks. et plantebrett må det være luft mellom dem. Ved utplanting rives bunnen av langs perforeringen nederst på potten, og planten plasseres i godt gjennomvannet jord. Om resten av papirpotten blir igjen kan plantens rotsystem håndteres ekstra skånsomt. Denne delen av potten vil råtne innen kort tid i jorden. Mål: B 6,5 x 6,5 cm. H 12 cm.

 

p5715l

p5715n

Hvis du titter inn på Syverud Gaard sin FB side, er det nå en giveaway på tomatfrø. Varer fram til fredag 26 januar hvor jeg trekker 1 vinner.

God sålyst.

Camilla

Syverud Gaard

www.syverudgaard.no

SG_Logo_white_year

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s