Potager, dyrke grønnsaker og blomster sammen.

 

 

Banner_011

Syverud Gaards potager ble bygget som et selvbygger prosjekt i 2008.

 

 

En av de tingene jeg er veldig tilhenger av er og dyrke grønnsaker og blomster sammen. På fransk blir det kalt en potager, min egen potager ble laget i 2008 og har siden dyrket blomster og grønnsaker side om side.

En av tingene jeg fokuserer på er at det skal se estetisk pent ut, gjerne grønsaker med fine farger, blomster eller kombiner fargekombinasjoner. Spesielt på salat og grønnkål er dette enkel å få til med og plante grønt og rødt bladverk sammen.

Prydbønne er også noe jeg alltid har, de er gode og spise og har utrolig dekorative blader. I år skal jeg ha ‘Lady Di’ som har nydelig røde blomster.

p85104n

Bilde 3769

Prydbønner, kål, ringblomster og blomkarse i en av kassene i potageren.

 

Av blomster så fokuserer jeg mye på de som også er spiselige, uter og noen til snitt. Noen favoritter med fine blomster som gjør seg veldig godt i potageren er div ringblomster og blomkarse. Begge er spiselige og gode i salater, kebab osv. Ringblomster er også kjempefine til snitt. Pleier også og ha noen georginer til snitt også har jeg plantet roser som lukter godt og blir brukt til rosegele.

Til prydbønner, erter, sukkerærter og blomsterærter klipper vi bare hasselkvister som vi sticker i jorden i en tipiform. Så klatrer de på den i løpet av sesongen.

031

Den foran på bildet er kjøpt, vi byttet den ut med selvlagde året etter. Den bak er en liten selvlaget en av hasselkvister. Du kan sikkert bruke andre typer også. Medhjelper er savannahkatten Dakota, som skjekker at alt går riktig for seg.

 

Potageren er min personlige favoritt i hagen og her jeg liker og bruke mest tid. Pusle litt rundt, spise pittelittegrane på min vei rundt i hagen og ikke minst å se på. Grønnsaker og grønnsakshager kan være utrolig vakre.

alaska blomkarse kopi

Alaska blomkarse er en favoritt i potageren.

 

I nettbutikken tenker jeg spesielt på dette når jeg bestiller inn frø og har derfor mye frø som passer i en kjøkkenhage/potager. Alle frøene jeg poster bilder frøpakkene på her, finner du til salgs i Syverud Gaards nettbutikk på www.syverudgaard.no

 

 

Her er noen av årets frø favoritter til en fargerik og  flott potager, men masse godt og spise.

 

 

 

 

Ha en flott sommer i kjøkkenhagen og husk og nyt.

Camilla

Syverud Gaard

SG_Logo_white_year

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s