Syverud Gaards Dahlia utvalg.

Syverud Gaards utvalg av Dahlia våren 2018 med litt informasjon om hver sort. På hver sortsnavn er de linket sorten i til nettbutikken. Nederst finner du de økologiske og et utvalg av Dahlia som er fine for bier, humler og sommerfugler.

Vårløk og knoller blir levert fra uke 13.

 

 

 

 

La Recoleta har flott perfekt formede pompon blomster, en av det mørkeste Dahlia.  Mørk burgunder neste sorte blomster på ca 7,5cm. Denne er tatt inn fra 2 forskjellige leverandører i år, men det er samme sorten. Bare et bevis på at du bilder kan variere, er du usikker på farger er det lurt og google og se på div bilder av sorten.

 

White Perfection  «dinner plate Dahlia» nydelige hvite blomster som blir helt opp til 25 cm store, planten blir 120cm høy.

Thomas A. Edison «dinner plate Dahlia»er en dyp lilla lekker georgine med blomster som blir helt opp til 20 cm store.  En skikkelig «show stopper» i hagen. Høyde 100-120cm

 Blue Wish er en nydelig dahlia med blomster som er hvite innerst med blå/lilla tupper. Blomstene blir mere lilla blå med alderen på blomsten. ca 90cm høy.

Platinum Blonde Superlekker dahlia i hagen og som snittblomst en må ha sammen med Dahlia totally tangerine. Blir ca 90cm høy. Bilde 2 er fra selvdyrket sommeren 2017.  En absolutt favoritt.

Totally Tangerine Anemone Dahlia en nydelig anemone georgine og blir 90cm høy, blomstene blir ca 7 cm store. En behagelig orange farge med rosa bakside. En «må ha» dahlia som er helt fantastisk lekker. Flott sammen med Dahlia platinum blonde. Bildet her er ikke bra nok, dette er en av de aller fineste syntes jeg. Tips er og Google denne. Er super entusiastisk over denne, skal i min hage i sommer.

Poodle Skirt Anemone Dahlia Super lekker amemone dahlia, magenta farget med vinrød topp. Heller ikke bier, humler eller sommerfugler kan motstå dette artige innslaget i blomsterbedet. Vi passe flott i samplanting med anemone Dahlia Platinum Blond.

 

Créme de Cassis’   desserten i blomsterbedet, en søt kombinasjon av vinrød og rosa. Kronbladene har mørk, vinrød underside og blek rosa overside. Minner veldig om en vannlilje som flyter på rosa blader når den slår ut. Også fin som snittblomst. Blomstene blir opp til 12 cm store.

 

 

‘Caproz Pizzazz’ bakgrunnen for navnet er ukjent for oss. Kanskje foredleren ville tilegne den til sin foretrukne pizzabaker? I så fall ingen dårlig gest, for heftigere georgine må man lete etter. Velfylte lillahvite blomster på røslige stilker vekker må ha-begjæret.

Dragon Ball®‘ lav har vakre oransje blomster i myke toner mot bladverk i mørsom smykker hvert bed mørkt grønt – denne lave georginen er en skjønnhet og hver krukke.

 Bishop of Oxford er som de andre i Bishop serien fantastisk for humler, bier og sommerfugler i hagen. Bishop of Oxford har orange blomster som kan gå litt over i røde toner med dekorativt mørkt bladverk. Blomstene blir ca 10c, store og planten blir 90cm høy.

Bishop of Auckland regnet som en av de beste i Bishop serien, enkle dyp karmosin røde fløyels fargede blomster som blir opp til 10cm store, mørkt lekkert bladverk. Fantastisk som avskåren og perfekt for sommefugler og bier. blir ca 90cm høy.

 

 

 

 Bantling pompon Dahlia har perfekt orange blomster som blir 5,5-7cm store planten blir ca 90cm høy.

La Recoleta har samme blomsterform men litt større blomster.

De orange blomstene i min bukett fra i fjor sommer er også pompon Dahila og har veldig lik farge til Bantling.

Rebecca’s World er en helt unik dahlia den blomster med tofargede blomster i rødt og hvit, alle blomstene blir forskjellige. 1m høy.

Dark Butterfly har semidoble blomster som er lys rosa og gule på forsiden og mørk rosa bak på kronbladene. blomstene blir 10cm og planten 120cm høy. Flott til bier og sommerfugler.

Nuit d’Ete Kaktus dahlia er den mørkeste kaktus dahliaen med mørk burgunder blomster som er neste svarte midten og 90cm høy.

ØKOLOGISKE DAHLIA

 

I år har vi også tatt inn et begrenser antall økologiske Dahlia. De er dyrket fram av John og Johanna Huiberts i Nederland.

Wittem  pen økologisk dekorativ georgine fra John og Johanna Huiberts i Nederland. De fylte blomstenes delikate farger, hvitt og lyselilla, er en romantisk utsmykking i både potter på balkongen og i blomsterbedet.

Topmix  lav økologisk georgine fra John og Johanna Huiberts i Nederland. De enkle, benhvite blomstene svever i mengder over det kompakte bladverket. Med sin lange blomstring og passe høyde er den like populær i enden av bedet som i potte.

Sweetheart  lavtvoksende økologisk georgine fra John og Johanna Huiberts i Nederland. Bier, humler og sommerfugler elsker denne typen georginer. De enkle blomstene i hvitt, gult og kirsebær trekker til seg blikk hvoren de plasseres. Passer også i potte.

Hartenaas  økologisk halskragegeorgine fra John og Johanna Huiberts i Nederland. Blomstene er romantisk gammelrosa med en lysere krage rundt et åpent gult øye og er uimotståelig for bier, humler og sommerfugler. For potter eller blomsterbed.

Duet en effektiv økologisk dekorativ georgine fra John og Johanna Huiberts i Nederland. Blomstene er velfylte og de røde kronbladene avsluttes i kritthvite spisser. Det er et herlig blikkfang i bed eller stor potte.

 

Dahlia som bier, sommerfugler og humler liker godt.

 

Løk og Knoller:

Sendes ut fra uke 13. Hvis du bestiller andre vare sammen med løk og knoller blir disse levert sammen med disse fra uke 13. Skal du ha de andre varene før må du bestille i separate ordere.

 

God vår

Camilla på Syverud Gaard

smallrsz_sg_logo_white_year

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s