Om Syverud Gaard

Syverud Gaards logo er laget etter bilde i Norske gårdsbruk fra 1947. Datoen 1387 er fra Sande boka. Gården i seg selv er eldre men de har sammenhengede eiere fra 1387 årstallet. Før var gården en ødegård pga svartedauen. Navnet kommer fra Sigurd som tyder på at den er fra ca 800.

5

Utdrag fra Sandeboka publisert i 1939

 

Syverud Gaard er drevet av Camilla Hesby Johnsen som har vært hageinteressert siden barndommen. Hun fikk inn hagegleden fra sin farmor som lærte villig vekk sine kunnskaper og sendte med planter og sådd hjem. Camilla har tidligere hold foredrag og skrevet artikler om roser. Siden 2005 har hun og  mannen utfoldet hagelidenskapen på gården. Syverud Gaard har vært i Camillas familien i fire generasjoner og ble tatt over på odel i 2005. Hagen ble da begynt utviklet og er fortsatt i stadig forandring, den er privat og ikke åpen for publikum. Hagens hovedelene består av kjøkkenhagen, uteplassen omkranset av roser og stauder, trehagen og woodlandet. Hagen er på ca 9 mål.

Untitled-1

Bildet fra Norske gårdsbruk publisert 1947

SG_Logo_white_year

Logoen

 

I desember 2017 ble firmaet SyverudGaard.no til, det er realiseringen av en mange års drøm som vi håper vil blomstre og gro i årene som kommer.

Må hagedrømmer blomstre og bli virkelighet.

Camilla

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s